TELEFON: +40.21.313.00.51/ +40.21.313.00.52 FAX: +40.21.313.00.53|office@anc.edu.ro
EUROPASS 2018-03-07T00:41:37+00:00

Centrul Național EUROPASS

Europass reprezintă portofoliul european compus din cinci documente cu ajutorul cărora competenţele şi calificările pot fi înţelese în mod clar şi cu uşurinţă în Europa, crescând gradul de mobilitate atât pe piața muncii, cât și la nivelul educației:

  • Curriculum Vitae, care vă ajută să vă prezentaţi competenţele şi calificările într-un mod eficient şi clar. Vă puteţi crea propriul CV online, folosind instrucţiunile sau puteţi descărca modelul, exemplele şi instrucţiunile de completare.

  • Paşaportul lingvistic reprezintă un instrument de autoevaluare a competenţelor şi calificărilor lingvistice. Vă puteţi crea propriul paşaportul lingvistic online, folosind instrucţiunile sau puteţi descărca modelul, exemplele şi instrucţiunile de completare.

  • Documentul de mobilitate Europass înregistrează cunoştinţele şi competenţele dobândite într-o altă ţară europeană.

  • Suplimentul la certificatul profesional descrie cunoştinţele şi competenţele dobândite de titularii certificatelor de studii şi formare. Acesta completează informaţiile din documentul original, făcându-l mai uşor de înţeles, în special în străinătate.

  • Suplimentul la diploma de licenţă descrie cunoştinţele şi competenţele dobândite de titularii diplomelor de studii superioare. Acesta completează informaţiile din diploma originală, făcând-o mai uşor de înţeles, în special în străinătate.

Pentru mai multe informații apasă aici

În prezent, Decizia privind cadrul Europass este în curs de revizuire, fiind preconizată adoptarea ei în primul semestru din anul 2018.